lauantai 9. toukokuuta 2015

Ei vaan suju


Turvottaa, turvottaa! Vaa'an lukema jumittaa. Motivaatio alkaa olla laskussa kun mitään ei tapahdu. No saisin toki lukea ohjeita tarkemmin, mutta jotenkin vaikea kuvitella, että hiilareiden selvä vähentäminen, mm. juustojen ja margariinien totaalinen syömättömyys (leivän poisjäämisen myötä), herkuttomuus (eli SD-ohjeiden pääasiallinen noudattaminen) ja ihan hyvä liikuntaviikko ei riittäisi tiputtamaan painoa edes hieman. Ymmärtäisin jos ensin romahtaisi vaikka kilo tai puolitoista ja sitten jäisi jumittamaan. Mutta ei, tänään (ja eilen) maanantaista -400 g. Myönnettäkööt, että eilen söin Fasulla salaatissa vuohenjuustokiekon (että kun just pääsin mainitsemaan juustottoman ruokavalion), kylmäsavulohta (suolaista) ja viinirypäleitä. Ja pari pientä siivua leipää, koska muuta hiilarilisäkettä (esim. pasta) ei ollut saatavilla. Iltaruuan yhteydessä söin avokadon, mihin ripottelin päälle suolaa (eli suolaisuutta ja rasvaisuutta samassa tuotteessa). Toisaalta muuten rasvalisät (öljyt) loistivat poissaolollaan.

Vettä en juonut eilen riittävästi (osasyy turvotukseen). Edellisessä postauksessa valittamani vatsajumi on sentään helpottanut.

Hyviäkin valintoja tein eilen. Olisi tehnyt mieli käydä keskustan Starbucksissa, missä en ole käynyt kuin kerran. Useammin olen yrittänyt, mutta teinien aiheuttama ruuhka ei ole houkuttanut. Päädyttiin sitten toistamiseen fasulle, jossa otin veden ja (mustan) kahvin. Esikoinen söi pullan ja joi pillimehun ja kuopus nukkui rattaissa herkuttelujen ohi. Starbucks houkutteli ihan mahottomasti, mutta totesin mielessäni, että ne herkkukahvit tuskin kuuluvat SD:n ohjeisiin. Joskus toiste sitten. Illalla lähdin lenkille ja ajattelin mennä vaan 5 km lenkin, mutta koska lenkillä juoksu sujui suht hyvin niin juoksin 7,5 kilsaa. Hyvin sujui, mutta kotona iski heikotus. Oli ihan liian vähän energiaa ja varmaan hiilariakin kropassa. Tilanne ratkesi banskulla ja vedellä ja myöhemmin nautitulla aterialla.

Tänään pitäisi tsempata läpi kokous ja sen herkkupöytä. Strategiana välipala ennen lähtöä ja lounastelu sitten kokouksen jälkeen. Niin ja keskittyä veden juontiin. Illalla tarkoitus olisi mennä kiipeilemään. Varmaan viime sunnuntain kaltaisesti eli itsevarmistavilla ja mahdollisimman tehokkaasti seinällä koko treeniaika. Eli syke pysyy ylhäällä ja lihakset ovat töissä.

Mutta jos paino ei lähde tippumaan niin jotain on tehtävä. Viime keväänä mun SD-ura oli ihan vastaava, noudatin ohjeita vähän sinne päin ja 2 vkon aikana tulokset eivät olleet mitenkään erikoisia. Sain kuitenkin siitä hyvän rytmin päälle ja onnistuin SD-rypistelyn jälkeen laihtumaan viitisen kiloa ihan omin ohjein. Toistaiseksi en ole täysin kyllästynyt dieettiin, joten ei ole mitään syytä lopettaa. Parempi tämäkin kuin jatkuva makean syöminen ja liian isot annoskoot. Voisiko dieetti kiittää jonkin ajan päästä ja vaakakin notkahtaisi?? Selvästi mun kroppa on nyt jotenkin ihmeissään tästä kun turvottaa koko ajan ihan järjettömästi.

Kroppa on hieman muuttunut (ei kylläkään SD:n vuoksi), reidet ovat sivuilta hieman kiinteytyneet/siloittuneet tms. Ja ehkä pakaroissakin tapahtunut jotain. Ja jenkoissa. En usko, että mittanauha myöntäisi vielä mitään ja pienet muutokset lienevät pidemmältä ajalta kuin tän viikon sisään, jolta aloitusmitat ovat. Jatkamme siis näin ja seurataan tilannetta. Turvotus kun helpottaisi niin varmaan jotain isompaa muutosta olisi mahdollisuus saavuttaa. Nytkin sormukset lähtevät just ja just pois sormesta eli turvotusta on ihan pirusti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti