torstai 3. huhtikuuta 2014

SD: päivät 3 ja 4



No nyt humpsahti, paino nimittäin! Oli iloinen eukko aamulla vaa'alla käynnin jälkeen. -900 g eiliseen ja -1,4 kg maanantaista (eli SD:n aloituksesta). Lukemat ovat nyt sellaisia, että niitä ei ole vaa'an näytössä hetkeen (=useampaan vuoteen) nähtykään. 1,5 kg vielä normipainoon matkaa. Säälittävän vähän eli se olkoot ihan lähitulevaisuuden tavoite!! Ja periksi ei anneta vaikka viikonloppu sisältääkin haasteita.

Eilinen ei ollut mikään esimerkkipäivä syömisten suhteen. Aamupalalla meni puuroa vaikka tiesin, että tulossa on lepopäivä liikunnoista. Lisäksi tokan aterian söin vasta 21.30. Ateriavälit kasvoivat ihan liian pitkiksi ja vaikka alkuillasta ei ollut yhtään nälkä (mielekäs työilta varmaan vei keskittymisen tyhjästä mahasta). No mutta, päivästä selvittiin ja mitään dramaattista ei päässyt käymään - kuten vaaka aamulla tiesi kertoa.

Nyt kun tämä homma tuntuu suht helpolta (uskon kyllä, että ne vaikeat hetketkin tulevat, lipsahdukset ja jopa keskeyttämiset) niin mietin, että olisihan tähän voinut ryhtyä aiemminkin. Ehdottomasti tätä projektia helpottaa nyt se, että olen päivät kotona (hoitovapaalla) ja pystyn paljon paremmin suunnittelemaan ja valmistamaan syötäväni. Siksipä olen tyytyväinen, että ryhdyin tähän edes nyt. Syksyllä kun sataa vettä, on pimeää, väsyttää ja vielä pitäisi jaksaa hoitaa sekä työt, että lapset + koti, tämä saattaisi olla hurjasti haastavampaa.

Viikonloppuun hyvillä mielin, vaikka pe-la olen pitkät päivät poissa kotoa eikä omien eväidenkään kuskaaminen oikein onnistu. Eli yritän luovia mahdollisimman järkevästi tarjolla olevista vaihtoehdoista itselleni ravintoa. Ja selvitä kahvipöydästä samalla loukkaamatta päivänsankaria, mutta olemalla itseeni tyytyväinen (mies lupasi syödä mun kakkupalan :) ). Sunnuntainakin on ruokahaastetta (lähinnä tarjolla enemmän kuin voisi harkitakaan enkä kyllä ole varma, että saanko koostettua tarjolla olevista sopivaa annosta), mutta onneksi vain muutaman tunnin ajan. Sunnuntaina sitten iltapäivästä tiukka kurinpalautus ja ohjeiden mukaan syömään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti