keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

SD: päivä 10 - plussien sulatusta

Ensimmäiset plussatulokset vaa'assa nähty toissapäivänä ja erityisesti eilen. Toissapäiväinen oli odotettua sunnuntain hiilariylitysten vuoksi. Mutta eilinen, +900 gramman tulos alimpaan vaakalukemaan verrattuna tuntui jo vähän epäreilulta. Päivän mittaan sitten tunnustelin oloa (turvotti!!) ja lopulta ymmärsin miettiä kiertoa ja iltapäivällä selvisikin turvotuksen syy. Kierto käynnistyi yli vuosi synnytyksestä muutama kuukausi sitten eli tässä on vasta kroppa harjoittelemassa säännöllisyyttä ja oma pää ei ainakaan ole vielä oppinut laskemaan elämää 4 viikon syklein :)

Tällainen (vielä vähän epäreilultakin tuntuva, myöhemmin tosin ymmärrettävä) reilu plussatulos on mun projektille ehdoton riskitekijä. Takapakit lisäävät fiilistä pistää homma kunnolla läskiksi, viskata pyyhe kehään ja lohduttautua herkuilla. Onneksi eilen pystyin olemaan kuosissa, ja nuhteessa ja noudatin kilttinä tyttönä ruokaohjeita. Tai siis niin kilttinä kuin aiemminkin olen noudattanut eli vähän sinne päin. Mitään kiellettyä en kuitenkaan syönyt vaikka mahdollisuudet olivat. Kaveri toi rasiallisen suklaata piipahtaessaan ja kaveria (+perhettään varten) olin ittse ostanut hieman kahvipöytätarjottavia. Piipahtivat kuitenkin niin nopeasti, että tarjottavat jäivät tarjoamatta. Eipä oikeastaan tehnyt edes mieli vaikka mies hyvällä ruokahalulla herkkuja tuhosikin. Mahtavaa, että välillä pääsee tällaiseen moodiin, että herkkuja ei tarvitse niin voimakkaasti edes vastustaa. Välillä kyllä tekisi mieli napostella jotain, esim. hetki sitten kun lapsi meni aikaisille päiväunille ja istuin tähän sohvalle. Mielessä kävi, että mitä syötävää hakisin. Näitä napostelu-himoja tarkastelleen on ihme, että en ole ollut tämän enempää ylipainoinen ;)

Tänään osa plussista on jo kadotettu ja vaaka näytti enää +200 g projektin alimpaan painoon (sunnuntailta). Toivottavasti huomiselle tulisi edes -300 g tähän aamuun niin pääsisin uuteen enkkaan ja voisin unohtaa nämä muutaman päivän turboilut.

Melkein joka aamulle mietin aamulenkkiä, mutta edelleenkin se eka on toteuttamatta. Kuopus valvoi taas eilen ties kuinka myöhään (ehkä hampaista johtuvaa levottomuutta) ja aamulla heräsin väsyneenä. Uskoisin, että ekan lenkin jälkeen suurin kynnys olisi ylitetty ja hommasta voisi tulla rutiinia. Sitä en kyllä tajua, että kuinka jaksan juosta aamulla tyhjällä mahalla kun päivälläkin tuntuu, että ruokavalion vähät hiilarit tekevät lenkeistä tosi takkuisia. Kevyempi ja ehkä todennäköisemmin toteutuvalta tuntuva vaihtoehto voisi olla aamuinen kuntopyöräily kera kirjan (vaikka en kyllä kamalasti kuntopyöräilystä välitä). Toisaalta tuntuu, että lenkkejä on vaikea mahduttaa muualle päivään. Haluaisin lenkkeillä ennen tokaa ruokaa (jotta lenkin jälkeen saisi mahan täyteen), mutta monesti lenkille lähteminen venyy kun mies tulee suht myöhään töistä. Ja sitten onkin jo nälkä. Ruuan ja iltapalan välissä lenkkeily toki onnistuisi, mutta kuinka muka voi lenkin jälkeen riittää pelkkä iltapala nälkää sammuttamaan? Kaipa sitä pitäisi kokeilla, ehkä yllättyisin positiivisesti. Jos täällä joku Superdieettiläinen käy lueskelemassa niin olisi kiva kuulla milloin päivästä yleensä liikutte. Tietysti varmaan suurin osa noudattaa ohjeita ja käyvät aamulenkillä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti