sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Kahden vaiheilla

Pää pyörittää vastakkaisia ajatuksia - toisaalta tekisi mieli aloittaa Superdieetti tms. tiukka ja toimiva keino painon pudotukseen ja toisaalta voisin jatkaa tällä lepsuhkolla linjalla, nauttia ruuasta, herkuista ja liikunnasta ilman sen suurempia tavoitteita. Mutta mutta, viitisen kiloa olisi huippua saada pois, varsinkin kun kesä on tulossa, vaatteet kevenee ja viime kesän vaatteisiinkin olisi kiva mahtua.

Kuva elokuulta 2013, valitettavasti tilanne ei vastaa enää tätä :(
 Ihan järkeviäkin valintoja olen tehnyt, mutta tietysti myös niitä vähemmän järkeviä. Suurin muutos oli syksyllä liikunan raju vähentyminen. Kun vielä kesällä hoitovapaalla ehdin ja jaksoin liikkua säännöllisesti niin syksyllä töiden alettua aikaa oli vähemmän ja kilpirauhasen temppuilut veivät viimeisetkin voimat lenkkeilyyn, vaikka kaamosväsymys (olen tolkuttoman väsynyt marras-joulukuussa) olisi vielä energiaa hitusen lenkille sallinutkin. Kilpparivaivoja on edelleen ja lääkitys hakee oikeaa annostusta, loppuvuoden annosnosto ei tuonut muutosta labra-arvoihin ja pahoin pelkään, että samaa rataa mennään edelleen maaliskuun noston kohdalla. Hiukset eivät edelleenkään pysy päässä, olen viime aikoina väsähtänyt täysin viimeistään klo 22 ja kroppa käy hitaalla. Mutta toivottavasti tää vähitellen helpottaisi. Jos jotain hyviä muutoksia syksy toi niin olen opetellut juomaan vettä säännöllisemmin. Töissä pidän työpöydällä koko ajan puolen litran vesipulloa. Pyrin juomaan sen tyhjäksi x 2 työpäivän aikana. Tän lisäksi tietysti tyhjennä vesilaseja kotona, syömisten yhteydessä yms. Nyt itseasiassa olen vähän lintsaillut tästä hommasta ja se kyllä näkyy ja tuntuu. Varsinkin kun työvälineenä on keskustelu niin kiireisimpien päivien jälkeen muun kropan lisäksi myös uu ihan kuivaa.

Viime viikolla kunnostautuduin aamulenkkilintsaamisessa :( Paha tapa asentaa kello herättämään sekä lenkille, että töihin. Eli kun kello soi ja arvioin fiiliksen väsyneeksi niin jatkoin unta vielä 3 varttia, jolloin oli pakko nousta, että ehdin töihin ajoissa. Sit morkkistelin kun tuli taas lintsattua. Tän viikon liikunnat tähän mennessä 1 x lenkki ja 1 x kiipeily. Kiipeilemässä olin pitkästä aikaa ja tuli pistettyä lihakset lötköksi jo puolessa tunnissa. Olin alun yksin ja itsevarmistavilla seinällä melkein koko puolituntisen. Kädet oli ihan finaalissa kun kaveri tuli, mutta vielä jaksoin yrittää. Kiipeily on tosi kivaa ja varsinkin tässä vaiheessa on helppo pystyä vähän parempaan kuin edellisellä kerralla eli kehitystä tapahtuu. Kiipeilyssäkin olisi etua hieman vähäisemmistä kiloista....


Ihan järkeviä annoskokoja on tullut harrastettua ja pyrin täyttämään lautasen myös kasviksilla. Mutta eipä se tunnu riittävän. Tekosyitä ehkä, mutta kroppa on ajoittain ihan järjettömän turvoksissa ja mietin kilppariasioiden vaikutustakin. Tällä viikolla olin ma-to herkuttomalla, mutta pe sorruin :/  Ja vaaka ei kyllä lainkaan  alkuviikon hyvästä yrityksestä. 


Mites tästä siis eteenpäin? Itsestään 5 kiloa ei lähde. Jos keskittyisin järkeviin annoskokoihin, parempiin valintoihin, lisääntyneeseen liikuntaan (aamulenkit!!) ja herkuttomuuteen niin hitaasti voisi paino lähteä putoamaan. Toisaalta mikä mua estäisi tekemästä tehokkaampia korjausliikkeitä? Kuusi viikkoa kesään (kesäkuuhun), se on nopeasti se ja kyllähän sitä tiukemmallakin kuurilla pärjäisi kun kyse on lyhyestä ajasta ja kuitenkin aika maltillisesta tavoitteesta (viisi kiloa on aika vähän, onneksi ei ole tarvetta 20 kilon tiputukselle, koska se tavoite tuntuisi paaaljon suuremmalta haasteelta). Pitää mietiskellä. Yksi vaihtoehto on aloitella lisääntyneellä liikunnalla, tiukemmilla valinnoilla sapuskojen suhteen ja herkuttomuudella ja kiristää tarvittaessa myöhemmin. 

Kesä mielessä tilailin Hennesiltä juoksuvermeitä. Näköjään en ole H&M:n juoksumalliston L-kokoa vaan pitää vaihtaa trikoot M-kokoisiksi. Tuo toppi vaikuttaa malliltaan niin oudolta, että taitaa jäädä vaihto tekemättä. Mutta L on joka tapauksessa ihan valtava. 

Kesälenkit mielessä
Kuvia viime kesältä selatessa muistin, että mullahan on tällainenkin hame. Uskaltaiskohan sitä sovittaa? Meneeköhän päälle?? Enpä ole tainut ainakaan puoleen vuoteen kyseistä hametta käyttää. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti