sunnuntai 6. syyskuuta 2015

Vihdoin notkahti ja ajatuksia kropan koostumuksesta

Kuva
Viikon verran herkkulakkoilua takana ja vaaka on vain irvaillut hirveillä meganumeroilla näytössään. No tänään vihdoin tipahti, noin kilon verran peräti. En itseasiassa tarkkaan muista tän viikon lukemia, koska ne ovat aamusta toiseen ärsyttäneet. 71,x kilon lukemissa on kuitenkin koko viikko liikuttu ja tänään vaaka näytti 70,4 kg (tosin tuli tietysti käytyä puntarilla myöhemmin kuin arkiaamuisin). 70,x lukemat ovat olleet tän kesän normia eli nyt tästä voisi lähteä tiputtelemaan painoa. Toivottavasti ainakaan ei palaudu tuonne 71 kiloon heti huomenna.

Vaa'an lukemilla ei tietysti pelkästään ole mitään merkitystä. Kroppa on ollut tässä samassa painossa jo keväästä alkaen ja silti senttejä on kadonnut paljon. Mittailin kropan läpi joskus keväällä ja uusin elokuussa. Eniten miellytti se, että vasemmasta hauiksesta oli lähtenyt peräti kaksi senttiä. Oletan, että läskiä ja muuta löysää on voinut sulaa enemmänkin, koska selväsi myös lihasta on kehittynyt tilalle. Kiitos kiipeilyn! Olin itseasiassa alkuvuodesta vähän hajalla paksujen käsivarsien kanssa, mietin jo, että kauankohan sitä kehtaa pitää hihattomia paitoja. Allit nyt kaipaisivat kiinteytystä (onnsituukohan se enää ns. kotikonstein), mutta selvästi tyytyväisempi olen käsin kuin alkuvuodesta.

Reisistä on kadonnut valtavasti löysää, varmaan enemmänkin kuin mun mittaustulokset antavat olettaa, koska mittasin reidet vain paksuimmasta kohtaa. Eniten tuntuvat muokkautuneen alareidet (onkohan tällaista ruumiinosaa olemassa??). Lisäksi takapuolesta on sulanut läskiä. Sinne ei kyllä ole lihasta tullut tilalle, joten näky on aika littana.

Oltiin naapurin kanssa kaksin boulderoimassa, joten kehdattiin vähän kuvailla enemmän. Naapuri kuvasi musta videon kun kiipesin yhtä lempparireittiäni. Videosta näen todella selkeästi, kuinka mun selkäläskit ovat sulaneet melkein täysin! Tämäkin varmastin osittain kiipeilyn syytä, koska tilalle on tullut rutkasti lihasta. Ei toki niin paljoa, että mun kannattaisi mitään paidattomia pullistelukuvia ottaa, mutta selvästi on lihas kehittynyt. Ja onneksi se löysä lähtenyt. Myös jenkkakahvat ovat sulaneet jonkin verran, mutta lisää saisi lähteä.

Tällä hetkellä selvästi eniten työtä vaatisi maha. Tai siis tiedän toki, että mitään täsmälaihdutusta ei ole mahdollista suorittaa. Mutta maha on se, jonka kanssa tuskailen eniten ja joka on selvästi mun ongelmakohta. Mun fiilis on se, että kun olen joka puolelta kaventunut tasaisesti niin maha on pysynyt ennallaan. Todennäköisesti olen väärässä, mutta selvästi hitaimmin vatsan läski on liuennut verrattuna muihin osiin. Kiipeilyn ansiosta myös vatsalihakset ovat kehittyneet todella paljon, mutta niiden olemassaoloa ei toki näe kun läskikerrosta riittää. Itseasiassa mua vähän houkuttaisi tietää, että näkyisikö ne jos vatsamakkaraa ei olisi. No tämä lienee vähän turhan iso tavoite, ensin voisin tavoitella pienempää vatsamakkaraa. Keinoina tietysti sievempi ruokavalio, tällä hetkellä tosin muita muutoksia en ole tehnyt kuin jättänyt herkut.

Kävin keväällä inbody-mittauksessa, jonka tulokset eivät olleet kovinkaan hyvät. Painokin oli ylipainon puolella kun iltapäivällä vaatteet päällä mitattiin :/ Olisi kiva uusia mittaus nyt kun ainakin fiilis, vaatteet ja mittanauha osoittavat kehittymistä tapahtuneen.

P.S. En ole edelleenkään koskenut browniesiin! Eilen meinasin, mutta itsekuri voitti. Olipa kiva saada hyvästä itsekurista palkkioksi pienempi vaakalukema!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti