torstai 18. joulukuuta 2014

Ruokamietintöjä



Joululoma starttasi! Ensin tosin vähän hoitovapaapäivää ja viikonloppua, sitten ripotellen lomapäiviä ja pyhäpäiviä sekä viikonloppuja. Lapset ovat (liikaa) päiväkodissa ja mä yritän saada koulutuksen lopputyötä edistymään mahdollisimman pitkälle. Tajusin juuri, että päivät yksin kotona mahdollistavat vähän laajempia lounasmietintöjä: salaatteja, keittoja yms. Nyt raaka-aineet löytyy kasvissosesoppaan, johon olen laittanut bataattia, perunaa ja porkkanaa + mausteita. Blenderissä sekaisin (tulee jotenkin parempi, samettisempi rakenne kuin sauvasekoittimella) ja ruokakermaa. Erilaisia salaatteja voisin kans kokeilla, varsinkin joulun jälkeen kun on ähky ja maha repeämässä liitoksistaan.

Sokeriherkkulakko on edelleen voimissaan. Tänään herkuttelin töissä sipseillä, mikä ei kyllä ollut mikään hyvä veto, mutta vaikka herkuttelin niin sokerisiin tuotteisiin en edelleenkään ole koskenut. Vähän on ikävä, tai jopa aika paljon ikävä suklaata tms. Kyse ei ole niinkään siitä himosta sokeria kohtaan vaan sellaisesta mielen kaipuusta. Todennäköisesti ensi viikolla lakko katkeaa, koska ei mulla ole mitään erityistä syytä olla syömättä herkkuja jouluna. Jouluun nyt vaan kuuluu uusi kirja, suklaa ja löhöily. Tietysti voisin yrittää pysyä kohtuudessa. Ja saattaa olla, että joulun jälkeen on ryhdyttävä uuteen lakkoon jos kohtuus ei näytä toteutuvan.


Kun lomalla aamut eivät ole niin kiireisiä niin olisipa fiksua käydä säännöllisesti aamulenkillä. Nyt on jo kolmatta viikkoa elo vailla liikuntaa, mikä ei ole kyllä todellakaan hyvä. Lenkkien kannalta tällainen nollan tietämissä oleva keli vailla lunta kelpaisi kyllä ihan hyvin. 

Kuvissa alkuviikon välipala. Pakastin pullistelee mansikoita ja niitä kannattais nyt sieltä syödä... kohta on jo uusi mansikkakausi :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti