lauantai 31. toukokuuta 2014

Tippuu tippuu

Paino nimittäin. Hurjaa! En tajua miksi tämä sujuu nyt niin hyvin. Ja toisaalta niin helposti. En koe olevani millään tiukalla dieetillä. Syön normaaleja ruokia ja välillä herkuttelen (esim. viime viikonloppuna meni jätskiä useampana päivänä ja lauantaina x 2). Liikuntaakin on epäsäännöllistä, tällä viikolla en ole liikkunut kertaakaan (tämä ei kyllä ole hyvä juttu!). Annoskoot ovat selvästi pienentyneet ja toki pääosin kiinnitän huomiota siihen mitä syön. Makeanhimo on laantunut ja pystyn vastustamaan herkkuja yllättävänkn hyvin. Kuten keskiviikkona kahvilassa, jolloin olin jo päättänyt syöväni ihanan, herkullisen suklaaleivonnaisen, mutta sitten jonottaessani järjen ääni voitti kun muistin, että lounas on syömättä ja valitsin kiltisti salaatin.

Jos sitten ihan numeroissa tarkastellaan niin SD:n aloituksesta (maaliskuun vika päivä) painoa on tippunut 4,6 kg (tosin tämän aamun lukema oli melkoinen enkka eli nämä lukemat eivät _vielä_ ole mikään absoluuttinen totuus). Pari päivää ennen SD:n aloitusta paino oli kilon korkeammallakin eli pudotusta siitä 5,6 kg. Tammikuun alussa paino oli samaa luokkaa kuin maaliskuussa eli alkuvuosi meni lähinnä tasapainotellessa eikä niinkään laihduttaessa. Aikaa maaliskuun alusta tähän päivään kulunut noin 9 vkoa eli keskimäärin paino pudonnut 500 g viikossa. Aika optimaalinen! Tosin todellisuudessa olen tasapainoillut useamman viikon putkeen samoissa lukemissa ja välillä sitten aina rysähtänyt kilo kerrallaan. Senttejä on lähtenyt varmaan aika paljon, koska vaatekoko on muuttunut 40/42 kokoisista alaosista 38 kokoisiin housuihin ja hameisiin. Pitäisikin joku aamu mittailla kroppa läpi. BMI on pudonnut 25,9:stä 24,3:een (tämän aamun lukemalla laskettuna).

Näissä lukemissa olen ollut viimeksi joskus 7 vuotta sitten, tai ylikin. BMI on ollut viime vuodet 28 tuntumassa (raskausajat tietty korkeammalla) eli tän vuoden alkuun olen saanut jo muutamia kiloja kadotettua. Melkoista historiaa siis tehdään näillä kilolukemilla! Nyt kun ensimmäinen tavoite (=BMI normaalipainossa) on saavutettu niin seuraavana tavoitteena on päästä seuraavan kymppiluvun alle. Siihen oli tänään matkaa vain 400 g \o/ Eli tavoitteena olisi päästä kutosella alkaviin lukemiin, tänään paino siis 70,3. Kait sitä nyt sen verran voi painoaan paljastella kun näin hyvin sujuu :)

Lukemista puheen ollen - huomenna tulee mittariin yksi lisävuosi ja sen kunniaksi aion hieman herkutella. Toivottavasti pysyn kuitenkin jossain kohtuudessa eikä herkkuputki jää päälle. Tavoitteena on opetella sellaista elämäntapaa, jota voin noudattaa lopun elämääni ja normaaliin elämään kuuluu herkkuja. Silloin tällöin. Ei päivittäin.

Mutta näissä tunnelmissa on hyvä jatkaa viikonlopun viettoa, tehdä järkeviä valintoja ja tosiaan vastaanottaa yksi ikävuosi lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti