maanantai 12. toukokuuta 2014

Tilannekatsaus

Edellisestä päivityksestä jo pari viikkoa aikaa. Eipä ole oikein ollut mitään päivitettävää. En noudata tällä hetkellä mitään diettiä enkä ohjeita, syön välillä herkkujakin ja siltikin paino putoaa hitaasti, mutta putoaa kuitenkin. Olen jo jonkin aikaa laskenut painosta keskiarvopainoa, jolloin yksittäiset painomuutokset eivät vaikuta niin paljon. Vähiten motivoivia on nimittäin ne aamut kun on tsemppaillut useamman päivän, paino on laskusuunnassa ja sitten just sinä viikon ainoana ns. virallisena punnituspäivänä turvottaakin syystä tai toisesta ja paino on ikävästi plussalla. Vaa'alla käyn joka aamu, on ollut tapana jo vuosien ajan. Toisaalta matalammat lukemat motivoivat ja toisaalta korkeat saattavat järkyttää niin paljon, että kyseisenä päivänä tulee mietittyä tarkemmin sapuskoja (tämä siis silloinkin kun ei ole mikään laihistavoite päällä).

Nyt viikon ajan on vaaka näyttänyt alle BMI 25 kilolukemia \o/ Toivottavasti pysyvästi! Olen ollut normipainoinen viimeksi joskus 7-8 vuotta sitten. Näköjään omalla kohdalla valmistuminen, elämän säännöllistyminen töiden aloittamisen myötä yms. on tehnyt painolle huonoa. Vaihtelua painossa on ollut viimeisten vuoden aikana noin 5-7 kiloa, paitsi raskausaikoina enemmänkin.

Vaikka SD:n ohjeita noudattelin vähän sinne päin eikä nyt ole mitään ohjeita ruokailuja ohjeistamassa niin olettaisin omaksuneeni SD:stä ainakin annoskokoja. Syön tosin epäsäännöllisemmin ja harvemmin kuin SD:n aikana. Myös vedenjuontiin voisi keskittyä. Ja tosiaan niitä herkkujakin menee aina silloin tällöin, mutta niissäkin annokset ovat järkevämpiä.

Jos painon suhteen olen ihan tyytyväinen niin liikuntojen suhteen olen lepsuillut liikaa. Viime viikolla kävin lenkillä x 2. En edes muista koska viimeksi olen tehnyt lihastreeniä. Tällä viikolla on vaan petrattava!! Niska-hartiaseutukin kaipaa treeniä, muu kroppa myös. Vähän on ollut mietinnässä jo tuleva syksy, palaan töihin ja aikaa yhtään millekään on tuhottomasti vähemmän. Liittyisinkö salille vai yrittäisinkö treenailla kotona. Pääsisinkö vihdoin aamuliikuntoihin kiinni (salillakin voi käydä aamulla)? Uskoisin, että jos kävisin 2-3 kertaa viikossa aamusalilla niin siitä ei voisi olla kuin positiivisia seurauksia. Niin fiilikselle kuin kropallekin.

Kesään on muutama viikko aikaa. Jee! Kesäisiin keleihin tuntuu olevan kyllä pidempi aika jos ulos katsoo. Ihan kuin olisi syksy, kolean näköistä, tuulee ja sataa vettä. Toivottavasti kuitenkin lämpö ja helteet sieltä piakkoin rantautuisivat. Sitten pitää tehdä inventaariota vaatekaapin tilanteesta, ainakin viime kesän vaatteet ovat isoja. Ja vähitellen pitäisi etsiä kesäkuun häihinkin joku kolttu.

Nyt varmaan riittää tältä erää tämä sekava jaaritus. Mikäs on mahdollisilla blogissa kävijöillä tilanne - laihdutatteko vai tasapainoiletteko vai ???

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti